konst Art Exhibitions

Janne Suono

ILMAN SIVULAUSEITA

Konst Hair & Gallery 11.05.-31.07.2019

Konstin seinille on asettunut kolmetoista Janne Suonon värikästä ja voimakasta maalausta, joita yhdistää isolla siveltimellä tehdyt paksut vedot, valumat ja kohoumat. Maalia ei ole säästelty. Teokset ovat kolmiulotteisia ja muuttavat muotoaan kun niitä katselee eri kulmista.

Janne Suono on 47-vuotias helsinkiläinen meikkitaiteilija, joka on saanut tehdä rakastamaansa ja arvostamaansa työtä muoti-, lehti- ja mainosmaailmassa jo 1990-luvun alusta asti. Työ on vienyt Jannea ympäri maailmaa ja hän on työskennellyt suomalaisten lisäksi myös kansainvälisten tiimien kanssa kuvausmatkoillaan ja asuessaan Etelä-Afrikassa.

“Kasvojen meikkaaminen on pikkutarkkaa ja varovaista työtä, virheille ei ole tilaa. Usein työ tehdään tiukan aikataulun alla ja lopputuloksen pitää miellyttää koko kuvaustiimiä, se syntyy aina yhteistyössä.”

Tämän kaiken vastapainoksi maalaa Suono vapaa-aikanaan kotonaan. Hän antaa kankaan täyttyä nautiskellen ja spontaanisti vailla suunnitelmaa, mutta kuitenkin harkiten. Kerroksellisuus ja veistoksellisuus syntyy armollisuudesta itseään kohtaan, teoksen saa luoda uudestaan jos se ei tekijäänsä miellytä.

Esikoisnäyttelyllään Suono kertoo tarinan elämästään, lapsuudesta tähän päivään. Tuoreimmat maalaukset ovat syntyneet toukokuussa 2019 ja matka jatkuu yhä uusien teosten parissa.

“Teoksiini olen maalannut muistoja ystävistäni ja läheisistäni, matkoistani, vuosistani sekä myös tunnekuohujani. Yhdessä teoksessa on mukana bilepaita Kapkaupungista, toisessa polaroideja kuvauksista ja kolmanteen maalasin myrskyn erään tunnekuohun jälkeen. Näyttelyn nimi Ilman sivulauseita on muisto kuvataidelukiosta, rakkaan opettajani usein toistunut muistutus keskittyä olennaiseen ja unohtaa turhat rönsyilyt. Siitä koko näyttely kertoo.”

Lisätietoja:
Janne Suono janne@jannesuono.com p. 040-5153808

Konst Hair & Gallery Antti Haakana antti@konsthair.fi p. 044-2145971